Vi finns där kvalitet i världsklass efterfrågas

Ekets kunder är verksamma inom en rad olika branscher, som alla har sina unika förutsättningar och krav. Men det finns också gemensamma nämnare, nämligen att de värnar om detaljerna och enbart levererar kvalitet i världsklass.

Skärande bearbetning kräver noggrannhet, exakthet, renhet, finish och total kontroll. Det finner du hos oss.

Exakthet

Tillverkningen av komponenter till  våra kunder  handlar om att komma exakt rätt, inte bara nära. Detta kräver gedigen kunskap om olika material, kvalitetsstyrning, spårbarhet och dokumentation, vilket Ekets har många års erfarenhet av.
 

Renhet

Eftersom skärande bearbetning handlar om att bryta spånor undvika grader så är renhet  på partikelnivå en enorm utmaning, men det är också därför som vi fokuserar så mycket på det. Renhet en förutsättning för att hydraulsystem ska kunna fungera driftsäkert, att en motor skall fungera med lång livslängd och långa service intervaller. Fina ytor och gradfrihet är en förutsättning för att man inte skall få bakterietillväxt i en medicinprodukt  eller få slitageproblem i ett kullager. Vi har processerna och kontrollutrustningen ex. partikelräkning, vilket vi sköter inhouse.

Finish

Total kontroll

Tack vare vår storlek kan vi på Ekets Group vara flexibla. Vi kan erbjuda allt från prototyper och enstyckstillverkning till omfattande serievolymer. Samtidigt sätter vi en ära i att vara tillräckligt små för att kunna vara anpassningsbara och ha fullständig kontroll. Detta har visat sig vara en viktig egenskap i att utveckla samarbetet med våra kunder oavsett bransch.